\n\n\n\n\n\n\n\n

Незвичні коктейлі з текілою, які має спробувати кожен

Класичний метод вживання текіли з сіллю та лаймом не втрачає популярність, але, попри це, алкогольний напій давно посів особливе місце в коктейльній культурі. Однак, якщо абстрагуватися від класичних варіантів, текіла також виступає складовою вкрай незвичних смакових поєднань у яскравих міксах. Час поговорити про найбільш вражаючі з них, які справді варті уваги.

Сієста

Оригінальний погляд на канонічні коктейлі з текілою. Класичний набір складових доповнюється новітнім поглядом, що і створює цікавий посмак. Інгредієнти: Інгредієнти змішуються з льодом та подаються в охолодженому бокалі для Old Fashioned. У ролі прикраси використовується цедра грейпфрута або кружальце лайма.

Ель Діабло

Перші згадки про коктейль із пекельною назвою датуються 1945 роком, що вкрай показово. Поєднання текіли з лікером із чорної смородини може видаватися дивним, однак не варто боятись експериментувати. Інгредієнти: Текілу, лікер і лаймовий сік наливають у шейкер з льодом, який струшується до повного охолодження. Коктейль переливають у келих коллінз, наповнений льодом, та доливають до верху імбирним пивом. Прикрашають цедрою лайма перед поданням.

Ель Бурро

Цей коктейль, що уособлює собою неканонічний підхід, вперше змішали в Лондоні. А нині він став культовим у певних колах. Набір складових може здатися занадто еклектичним, однак у поєднанні вони працюють безвідмовно. Інгредієнти: Усі інгредієнти, крім імбирного пива, змішують із льодом у шейкері та виливають до склянки хайбол, наповненої льодом. Як прикрасу використовують кружальце лайма.

Текіла Еспресо Мартіні

Класичний коктейль із горілкою отримав нове прочитання завдяки зміненій рецептурі. Ефект бадьорості з підйомом настрою при цьому зберігається. Інгредієнти: Складові змішуються в бокалі хайбол із льодом. Краї склянки змащуються лимонною цедрою. Прикрашається готовий мікс трьома кавовими зернами. Іноді відходження від канонів у коктейлях з текілою дає змогу поглянути на власні смакові вподобання під новим кутом. Такий підхід дає змогу відкрити нові улюблені напої.