В білоруських продуктах знайшли антибіотики
Білоруські продукти якісні, бо їх виготовляють за радянськими стандартами – у цьому переконані деякі українці. Директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець каже, що така думка має право на існування, проте споживачі повинні поставити собі кілька питань стосовно білоруських молокопродуктів.
Юрій Чорнобривець також зазначив, що свого часу, у білоруських продуктах знаходили антибіотики. Через те були періоди, коли в Україні вводили їх тимчасову заборону.
Якщо людина систематично вживає продукти з антибіотиками, організм стає до них стійким. Тому виникають складнощі із лікуванням у разі хвороби, каже лікар-гастроентеролог.
Богдан Депутат, лікар-гастроентеролог Тернопільської міської комунальної лікарні №2: «Людина поступає в стаціонар з будь-чим: чи з простим грипозним станом, чи вірусним станом, чи, навіть, пневмонією, чи бронхітом дуже важко її лікувати, підібрати якийсь антибіотик, тому що стійкість до антибіотика виробляється дуже висока».
Юрій Чорнобривець не закликає не купувати білоруських харчів. Каже: його інститут проводив дослідження, і деякі їхні продукти отримали хороші висновки, оскільки не містили рослинних жирів. Тому споживачі мають самі вирішувати їсти, чи не їсти зроблене в Білорусії, повідомляє INTB
Додамо від себе, що наявною в редакції інформацією, більшість з цих продуктів ввозиться до України контрабандним шляхом.