Напередодні новорічних та різдвяних свят вартість м’ясо-молочної продукції зросте, повідомляє ІНТБ.

У листопаді темпи росту цін на м’ясо-молочні продукти знизяться. Подорожчання цієї продукції можливе лише на початку зими. Воно буде незначним, у межах 5-10%, – кажуть експерти.

Вартість сметани та молока на центральному ринку Тернополя стабілізувалась, тому ціни впродовж місяця підвищуватись не будуть, адже попит споживачів дуже низький, – зізнаються продавці.

Ринкова ціна одного фабричного яйця коливається в межах 50-70 копійок. Домашнє – дорожче, за нього продавці просять 1 гривню 70 копійок.

Після невеликого вересневого зросту, викликаного подорожчанням кормів, ціни на яловичину, свинину та телятину стабілізувались і підніматись не будуть, – прогнозують експерти. Це також пояснюється низьким попитом покупців. На тернопільському центральному ринку 1 кілограм свинини коштує в межах 50 гривень.

Підвищення цін на м’ясо-молочну продукцію тернополянам слід очікувати напередодні новорічних та різдвяних свят, – прогнозують продавці та експерти.