Ви пробували пригостити локшиною вок бабусю?
У старшого покоління тонка, дивом зберігаюча форму прозора локшина викликає сумніви. Звичні до локшини з пшеничного борошна з маслом бабусі до азіатської кухні ставляться обережно. Але китайська локшина з грибами шиітаки і овочами в кисло солодкому соусі - це ж краса і суцільна користь.
З чого зроблена прозора локшина?

Чи не з целофану, пластика і навіть не з рису. Справжні тоненькі павутинки, схожі на скляні нитки, роблять з крохмалю бобів мунг (в англійській транскрипції) або маш (на китайский манер), кукурудзи або картоплі.
З бобів добувають крохмаль, очищають від домішок і додають воду. В процесі розкочування тісто стає щільним, еластичним, не рветься і при варінні набуває характерну прозорість. Віртуозно нарізали тісто на локшину - основа для улюбленого обіду готова.
Фунчоза корисна
Страви зі скляної локшини сміливо їдять на дієті кінозірки та політики, про її користь написані в мережі гігабайти інформації.
Вітамінно-мінеральна бомба:
- вітаміни групи В - краса і стресостійкість;
- група Е - природні антиоксиданти, відповідають за регенерацію тканин, омолодження і оздоровлення організму;
- РР - нормалізує рівень холестерину, бере діяльну участь в синтезі гормонів;
- Селен - участь в синтезі гормонів щитовидної залози, позитивно впливає на чоловічий організм, підвищує протидію вірусам;
- залізо - обов'язковий елемент синтезу клітин крові;
- поліненасичені жирні кислоти - запобігають утворенню бляшок холестерину на стінках судин;
- харчові волокна - для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту;
- мікроелементи і мінерали - для заповнення дефіциту при клітинному синтезі.
І ще трохи про користь фунчози:
- низькокалорійна;
- гипоаллергенность;
- відсутність глютену.
Хочете не потрапити в групу ризику інсультників, мати гарне волосся і не боятися вірусів - їжте локшину з бобів мунг.
Мистецтво приготування локшини в вок
Прозорі нитки відварюють в окропі 2 хвилини або запарюють хвилин 7. Потім її потрібно делікатно промити. У Pizza house страви вок готують виключно після оформлення замовлення, моментальна обсмажування зберігає всі корисні властивості продуктів.

У фунчозі вок завжди є гриби шиітаки, солодкий перець, соковита морква, цибуля ріпчаста і зелена, тайський соус, часникове масло, кунжут. Насичують різні види вок-локшини креветки з омлетом Томаго, телятина з брокколі, свинина з качанами кукурудзи, курка з зеленим горошком.