Курси підвищення кваліфікації для шкільних кухарів тривають на Тернопільщині.

Чергові навчання пройшли на базі Кулінарного хабу ДНЗ «Чортківське ВПУ» 21-23 травня. Захід відбувся в межах реалізації третього етапу Стратегії реформування системи шкільного харчування.

- Кулінарний хаб – це не просто навчальний простір, це майданчик для натхнення, розвитку та кулінарних відкриттів, - зазначили у департаменті освіти і науки ТОВА. – Під керівництвом сертифікованих тренерів кухарі здобувають нові знання й навички у приготуванні страв здорового харчування, засвоюють принципи сучасного меню і стають справжніми агентами змін у харчоблоках своїх закладів.

Учасниками цих курсів стали кухарі з навчальних закладів, де харчоблоки вже оновлені або перебувають на фінальному етапі модернізації. Серед них: спеціалізована школа І–ІІІ ступенів ім. О. С. Маковея у Заліщиках; Скориківський ліцей Скориківської сільської ради; Новосільський ліцей імені Мирона Зарицького; Острівський ліцей Великоберезовицької селищної ради.

Мета курсів підвищення кваліфікації – створити динамічне освітнє середовище, де поєднуються практика і теорія, кулінарні експерименти та обмін досвідом. Це, як заважують у департаменті, важливий крок до забезпечення якісного, смачного й корисного харчування у школах Тернопільщини та формування нової культури їжі серед дітей і молоді.

Ольга Трач

Фото зі сторінки департаменту науки і освіти ТОВА у фейсбуці