Щоб стати за прилавок молочного відділу центрального ринку, однієї лише продукції недостатньо. Продавець повинен мати санітарну книжку та довідку про здоров’я тварини. Крім того, все молоко, масло, сметану та сир мають перевірити у лабораторії. І лише після отримання експертного висновку можна продавати.

.

Якість молокопродуктів тут перевіряють без винятків і щодня. А тих, хто цю схему намагається обійти чи обманути, лікарі знаходять без проблем, - повідомляє TV-4.

- Нечесних ми виявляємо відразу, їх заносимо у спеціальний список, - розповіла лікар-ветсанексперт лабораторії центрального ринку Марія Болещук.

У вдалий день пані Люба продає від 10 до 20 літрів сметани. Її робочий день розпочинається зранку і триває доти, поки не продасть усе.

- Сепараторна сметана у мене по 35-36 гривень, збирана – 24-25, жирний сир – по 24-25, нежирний – по 20 гривень кілограм, - каже пані Люба.

У четверговий ранок за прилавками молочного відділу пустих місць було чимало. Усе це через те, що багато продавців перебралися на стихійні ринки, адже там не треба санітарної книжки і продукцію ніхто не перевіряє. А тому навіть неякісні сир, молоко та сметану там можна продати без проблем.